Bo ma być zdrowo

Wraz z niebagatelnym odkryciem zła jakie dla organizmu stanowi gluten znajdujący się w ziarnach pszenicy trwają usilne działania do całkowitego wyeliminowania go z otaczającego człowieka środowiska, a przede wszystkim z produktów spożywczych będących podstawą codziennej diety.

Analizując światowe trendy można zauważyć, że cały Wszechświat dąży ku bezglutenowości. Biedny gluten stał się przeciwnikiem większości, choć sam niczemu nie jest winien. Młodzi wykształceni z wielkich miast nieustannie filtrują powietrze z glutenu, mimo niemożności pozbycia się smogu.

Na bezglutenie jadą ludzie, knajpy dają menu bezglutenowe, dzieci kaszki jedzą a wafelki do lodów, lizaki też bezglutenowe. Odkrycie stulecia! Zakwas niszczy gluten a szpinak jest wegański.

Świat oszalał pies z kotem też bez glutenu buszują w zbożu. Wszyscy idą na bezglucie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s